KONING VAN JUBBEGA


Gegeseld door hagel en regen rij ik op deze grijze dag naar Jubbega, op weg naar de heer Jan Koning. Jan is al meer dan 12,5 jaar bezorger voor de NDC Mediagroep. Ook was hij voorheen in dienst bij de Telegraaf. Ook de post in en rond Jubbega wordt door hem ver- en bezorgd. Er is dan ook geen straat die hij niet kent.

Gelukkig is de waardering van de abonnees ook groot voor deze hardwerkende man. Regelmatig hangt er een attentie aan de brievenbus of deur wat varieert van droge worst tot chocolade. Eens er jaar ontvangt hij van een mysterieuze afzender een kerstpakket. Na al die jaren is nog steeds niet bekend van wie precies; maar misschien is dat alleen maar mooier.

Overigens had het weinig gescheeld of Jubbega had het zonder Jan moeten stellen. Een zeer ernstige ziekte kreeg hem er echter niet onder en werd overwonnen. Geen dag weerhield het hem ervan de kranten te bezorgen; RESPECT.

Na een fijn bakje koffie en vele gesprekken over vroeger, familie en tegenwoordige tijd was het tijd om weer op te stappen. Het zonnetje scheen inmiddels eindelijk eens…..

Jan, we hopen op nog vele jaren van fijne samenwerking in goede gezondheid.

Gefeliciteerd!

Namens de NDC Mediagroep BV
FR van Sloten

Rubriek 'Geef me de vijf'

Dinie Weening

Marinus van der Ploeg

Jantje van der Veen

Danny Twijnstra


Jubilea

Renske van der Veen-Vinkes 25 jaar krantenbezorger

12,5 jaar jubileum in Heerenveen

12,5 jaar jubilea in Sneek en Bolsward

25-jarig jubileum in Doezum

Jubileum familie Lammerts