Ik wil bezorger worden

Wil je graag kranten bezorgen?

Zodra er een bezorgwijk beschikbaar is, nemen wij contact met je op.

Lukt het niet, kopieer dan onderstaande link in de browser.
https://krantine.ndcmediagroep.nl/krantine/pages/opgaveformulier.xhtml


Meld je hier aan als bezorger >

 

Je kunt ook kijken of er in jouw omgeving een vrije bezorgwijk is, klik dan hier op Vrije wijken.

Met slechts een uurtje krantenbezorgen per dag kun je extra bijverdienen om allerlei leuke dingen mee te doen. Het bezorgen doe je doorgaans tussen 06.00 en 07.00 uur ’s ochtends. Daardoor is deze job prima te combineren met een studie of zelfs met andere werkzaamheden die je al verricht. Want je hebt nog de hele dag voor je.

Het bezorgen van kranten biedt je daarnaast vrijheid, je bent lekker buiten bezig en hebt veel beweging. Je kunt de wijk ook geheel naar eigen inzicht indelen.

De belangrijkste zaken die je moet weten als je voor ons wilt bezorgen, hebben wij voor je op een rijtje gezet:

 • Wat houdt het bezorgen van een krantenwijk in?
 • Wat mag jij van ons verwachten?
 • Zijn er voorwaarden?

 

Bezorgen

Wat houdt het bezorgen van een krantenwijk in?
Woon je in een wat kleinere plaats, dan zullen we de kranten gewoon bij je thuis afleveren ( de zgn. “thuiswijken”). Echter woon in je een wat grotere plaats dan dien je de kranten op te halen bij een depot. (kaartje waar en in welke plaatsen er een depot is)

Het depot
Je haalt de kranten op bij een depot bij jou in buurt. Een depot is een plaats waar alle bezorgers uit een buurt/woonwijk of plaats hun kranten ophalen.

De depothouder
Op een depot is altijd een depothouder aanwezig. Hij/zij is je dagelijkse contactpersoon die regelt dat op het depot alles goed verloopt en is een schakel tussen de bezorgers en de rayonmanager van NDCmediagroep.

De Krantentas
Bij aanname zorgen wij voor een krantentas voor op de fiets en indien nodig een schoudertas. Meestal wordt de krantentas overgenomen van de voorganger.

De Krantenwijk
Bij aanname wordt je precies geïnformeerd over de ligging en bijzonderheden van de wijk. Indien mogelijk wordt er afgesproken dat je eens meeloopt met je voorganger. Op deze manier leer je je krantenwijk direct goed kennen. En het voorkomt fouten op je eerste bezorgdag en het scheelt je nogal in bezorgtijd op de je eerste bezorgdag.

De afleverstaat
De adressen uit jouw krantenwijk staan keurig vermeld op de zogenaamde afleverstaat. Deze wordt iedere dag verstrekt als je de dagbladen ophaalt of thuis geleverd krijgt.

 

Wat mag jij van ons verwachten?

NDC mediagroep kent een duidelijke en eerlijke vergoedingenstructuur. Naast de reguliere vergoedingen voor dagbladen, ontvangt je ook voor extra werkzaamheden (bijvoorbeeld extra insteekwerkzaamheden) een vergoeding.

De uitbetalingen vinden per maand plaats. Tevens verstrekken wij eens per jaar een jaaropgave.

Zoals gezegd: met slechts een uurtje per dag en ook nog eens lekker sportief bezig zijn verdien je een leuk bedrag bij. Meer informatie vind je in de Handleiding Bezorgersinfo, deze staat onder de downloads.

Reguliere vergoedingen:

 • Vaste bezorgvergoeding. Dit is een zogenaamde stuksvergoeding. Voor ieder exemplaar die je bezorgd wordt een vergoeding betaald.
 • Insteekvergoeding: indien handmatig door de bezorger een product moet worden toegevoegd aan het hoofdproduct ontvang je hiervoor ook een extra vergoeding.
 • Vergoeding bezorging bij niet-abonnees. Bij huis-aan-huisacties ook daar hoort een gepaste vergoeding bij.
 • Fietsvergoeding. Bezorg je met de fiets, dan ontvang je een fietsvergoeding per maand.
 • Voor wijken die met een auto gedaan moeten worden (NDCmediagroep heeft deze wijken bepaald als zijnde “busbezorgingswijken”) geldt een aparte vergoeding. Veelal op basis van de gereden kilometers.

Extra’s:

 • Krantentas. Deze is wel in bruikleen, dus wees er zuinig op
 • Een extra werkexemplaar. Zodat ook jij als bezorger kunt genieten van ons product.
 • Een regenpak. Dit is voorzien van reflecterende strepen, zodat je onder alle weersomstandigheden goed zichtbaar bent.
 • Nieuwjaarskaartjes. Let op: abonnees zijn niet verplicht iets te geven.
 • Een bezorgerbulletin met hierin leuke wetenswaardigheden over de krant en het bezorgen van de krant, interviews met collega bezorgers en altijd een leuke prijsvraag, waar leuke prijzen mee te winnen zijn.

Zijn er voorwaarden?

Bezorgers en NDC mediagroep moeten zich aan een aantal wetten en regels houden zoals:

 • De minimum leeftijd om kranten te bezorgen is 15 jaar.
 • Onder de 18 jaar mag je niet voor 06.00 uur beginnen.
 • Je dient te beschikken over een geldig identiteitsbewijs. (rijbewijs niet geldig)
 • Is er sprake van een verblijfsdocument (V-document), dan moet er op staan: Arbeid vrij toegestaan. TWV (tewerkstellingsvergunning) niet vereist. Ook voor een W-document geldt dat er op moet staan: Arbeid vrij toegestaan. TWV niet vereist.
 • In principe houden wij geen loonbelasting en geen premies sociale verzekeringen in.

 

Meld je hier aan als bezorger >