Bezorgster in Spannum al 12,5 jaar bezorgster


Fetsje Koornstra is al jaren trouwe bezorger van de Leeuwarder Courant in Spannum. Begon ze op 1 maart 2004 met 45 Leeuwarder Couranten, vandaag de dag zijn het totaal 30 kranten van verschillende titels. Nog altijd vind ze het leuk om te doen. ’s Ochtends eerst de kranten, dan aan het werk bij de facilitaire dienst in een verzorgingshuis van 8 tot 12 en in de middag als vrijwilliger aan de slag.

Als mantelzorger voor haar moeder die ook in het dorp woont en de honden uitlaten van een andere dorpsbewoner. Bij haar moeder mag ze ook graag voetbal kijken, ze zijn fan van SC Heerenveen. Ze was ook in het bezit van een seizoenkaart, maar sinds het overlijden van haar vader kijkt ze samen met haar moeder voor de televisie.

Thuis zit ze graag achter de tablet of bij de televisie in haar authentieke huisje in een klein doodlopend straatje. Met de bedsteden die nog bewaard zijn gebleven, de balken in het zicht en originele ramen.

Dicht bij het gaskacheltje met de kat Mukkes heeft ze uitzicht op het water en de weilanden aan de achterzijde van het huis. Het huisje uit 1913 heeft 2 huisnummers, voor nr. 8 en achter nr. 6. Ooit waren het 2 kleine arbeiderswoninkjes, maar zijn al voor Fetsje haar komst samengevoegd tot 1 woning. Het is niet het enige huis in het dorp met 2 huisnummers en dit zorgt voor de nodige verwarring bij nieuwe postbodes.

Rubriek 'Geef me de vijf'

Dinie Weening

Marinus van der Ploeg

Jantje van der Veen

Danny Twijnstra


Jubilea

Jubileum mevrouw Kelly Toornstra

25-jarig bezorgjubileum in Bakhuizen

Familie Westerborg 12,5 jaar in de kranten

Afscheid Mevrouw Slump

Jubileum in Nijeveen