Afscheid Derk Beijering


Op woensdag 16 november op naar Valthe, naar Derk Beijering om afscheid te nemen van een bezorger die na 46 jaar en 6 maanden is gestopt met het bezorgen van de krant. Uiteraard met een mooie bos bloemen en de gebruikelijke attentie.

Al begonnen, als bezorger van de toenmalige Emmer Courant (middagkrant ) later overgaan in ochtendkrant Drentse Courant en na samenvoeging met Nieuwsblad van het Noorden in het huidige Dagblad van het Noorden.

Tijdens ons bezoek kwam de ene anekdote naar de andere op tafel. Vooral het jaar 2005 was fantastisch, want toen werd Derk gekozen tot bezorger van het Jaar in de categorie senioren. Over deze happening wordt in huize Beijering nog vaak gesproken. De gehele dag werd gepresenteerd door Jan Douwe Kroeske en de prijs uitgereikt door Dennis van der Geest. Een een mooie bokaal en een reischeque van 2500 euro die door Derk werd omgeruild tegen een VVV bon waarmee hij twee nieuwe fietsen aanschafte voor hemzelf en zijn vrouw Grietje.

We gingen op die dag met een bus naar Amstelveen en werd ’s avonds met een limousine weer thuisgebracht. Familie en vrienden reisden mee.

De mooiste tijd vond Derk toch toen de krant nog een middagkrant was, overal kwam je dan mensen tegen en dan kon je even een praatje maken. Dat is er in de ochtend niet meer bij.

schermafb-2016-11-17-om-09-41-59Hij had graag de 50 jaar volgemaakt, maar lichte lichamelijke probleempjes hebben in goed overleg met zijn vrouw Grietje toch doen besluiten om er een punt achter te zetten. Maar…………… niet voordat de opvolger ook goed was ingewerkt.

Derk, bedankt voor al die jaren goede bezorging, wij wensen je nog vele jaren toe in goede gezondheid, samen met je vrouw en kinderen en kleinkinderen.

Gerrie Hoffenkamp
Aaldert Bos
Harm Venema

Rubriek 'Geef me de vijf'

Dinie Weening

Marinus van der Ploeg

Jantje van der Veen

Danny Twijnstra


Jubilea

25-jarig jubileum in Doezum

Meint Prins 12,5 jaar depothouder

Bezorgster in Spannum al 12,5 jaar bezorgster

12,5 jaar jubileum

25 jaar bezorging