12,5 jaar bezorging in Westergeest


Mevrouw Annema- de Jong bezorgt al 12,5 jaar in Westergeest de ochtendbladen. Maar binnen het gezin zijn ze al veel langer verantwoordelijk voor de ochtendbladen. Hun zoon begon op 15 jarige leeftijd met bezorgen  (is ondertussen alweer 34 jaar), daarna ging het over op een dochter en pas de laatste 12,5 jaar op naam van moeder.

En nog steeds wordt de bezorging met veel plezier gedaan. Meneer en mevrouw Annema wisselen de bezorging af, ieder om de dag en op zaterdag samen. En dan zijn ze vaak voor half 6 al onderweg.  Ze hebben in al die jaren de hele krantenontwikkeling meegemaakt. Gestart met de Leeuwarder Courant, als middagkrant, waarbij ze destijds net zoveel adressen hadden om te bezorgen dan nu met alles titels samen.

De familie Annema is een hecht gezin, alle vier de kinderen zijn in hetzelfde dorp blijven wonen, zelfs zeer dicht bij de ouders in de buurt. Sinds een klein jaar hebben ze nu in totaal 6 kleinkinderen, allemaal dames! Deze laatste generatie, 1 van hun kleindochters, bezorgt nu de Kollumer Courant, de huis aan huis editie van NDC in het dorp.

Met kerst als ze samen zijn, zitten ze met 17 personen om de eettafel. De keuken en eetkamer worden dan volledig leeggeruimd en dan past het allemaal net. Het is dan een zeer drukke, gezellige bedoeling, de ideale kerst!

Rubriek 'Geef me de vijf'

Dinie Weening

Marinus van der Ploeg

Jantje van der Veen

Danny Twijnstra


Jubilea

12,5 jarig jubileum in Loppersum

12,5 jaar jubileum in Heerenveen

Caroline Tuin: “zolang alweer?”

Bezorgster in Spannum al 12,5 jaar bezorgster

12,5 jaar bezorgster in Fochteloo